Sound & Picture Theatre Production

Η εταιρεία ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΕ (SOUND & PICTURE LTD) έχει 20 και πλέον χρόνια συνεχούς λειτουργίας στο χώρο του κινηματογράφου της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Διαθέτει studio επεξεργασίας εικόνας και ήχου.
Έχει πάνω από 1000 διαφημιστικές ταινίες στο ενεργητικό της.

Συνεργάστηκε με πολλές διαφημιστικές εταιρίες όπως ΒOLD-OGILVY- BBDO- UPSET – OLYMPIC και άλλες.

Συνεργάστηκε με τηλεοπτικούς σταθμούς όπως ΕΡΤ –MEGA –ANTENNA –STAR (1997-2002) και με το ευρωπαϊκό κανάλι TV5.

Το 1995 παράγει το ντοκιμαντέρ «Από την Άκρη της Γης» και παίρνει το 1ο Βραβείο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

TO 2008 παράγει την Ελληνο-ιταλική παραγωγή  «Ενας Ήρωας στη Ρώμη» – Α ΗΕRΟ ΙΝ RΟΜΕ, με πρωταγωνιστή το Giuseppe  Sulfaro, γνωστό από την ταινία «Malena» με την Monica Bellucci, με την οποία συμμετέχει σε αρκετά φεστιβάλ με πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Το 2009 ίδρυσε το τμήμα διανομής «Free movies» και διανέμει τις ταινίες, Το τελευταίο κύμα (The last wave- peter Wear), το Τσάι στη Σαχάρα (Bernardo Bertolucci) και την ταινία Nick’s movie – Wim Wenders

Μερικές από τις Παραγωγές της εταιρείας ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ

 • 2012 «ΘΗΛΥΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
 • 2011 «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
 • 2011 «ΣΙΔΗΡΟΣ Ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ»’ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
 • 2010 «ΤΡΑΦΟΙ» – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
 • 2009 «ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
 • 2003 «ΑΡΚΑΔΙΑ» – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
 • 1998 «ΚΟΡΙΝΘΙΑ» – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
 • 2000 «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Σειρές που προβλήθηκαν από τη ΝΕΤ – ΕΤ1

 • 2000 ΩΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΟΙ ΚΩΜΙΚΟΙ, ΣΚΙΕΣ του μπερντέ, ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ ΜΑΣ
 • 2001 ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΝΗ
 • 2003 UNA CITTA ITALIANA UNA CHIESA GRECA -ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤV RaI 3
 • 2004 ACROPOLIS ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
 • 2015 ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ – ΣΕΙΡΑ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ – ΕΡΤ

Ταινίες κινηματογραφικές

 • 1995 «Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»
 • 2008 «EΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ»

Από το 2011 η εταιρεία προσθέτει στο ενεργητικό της θεατρικές παραγωγές . Αρχίζει με την «Ασκητική», ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη. Το έργο παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (2011), στο Μέγαρο Μουσικής (2012-2013), περιόδευσε σε 7 πόλεις της Ελλάδας σε μεγάλα θέατρα και ενώ παιζόταν 7 χρόνια παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2017 στο κατάμεστο εμβληματικό Ηρώδειο με μεγάλη επιτυχία.

Το 2013 «Το Υπόγειο», του Ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ένα από τα εμβληματικότερα έργα του Ρώσου δημιουργού. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Τρία χρόνια αργότερα, το 2015 «Το όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου».

Το 2018, την «Γκέμμα» του Φιλοσόφου και καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη. Η παράσταση ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Βρετάνια, στην Αθήνα, στο θέατρο «Αριστοτέλειον» στην Θεσσαλονίκη και το 2019 στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Την θερινή περίοδο του 2018 η εταιρεία Sound & Picture Theater Production με «Το Σπίτι του Ηθοποιού» κάνουν παραγωγή την συγγραφική σύνθεση μερών από μονολόγους κεντρικών ηρωίδων του Ευριπίδη. Επτά γυναικείες επιβλητικές μορφές, τα ονόματα των οποίων είναι και οι τίτλοι από τις τραγωδίες του Ευριπίδη «Άλκηστη», «Ανδρομάχη», «Μήδεια», «Ιφιγένεια», «Ελένη», «Εκάβη» «Ηλέκτρα». Η παράσταση συναρπάζει το κοινό του Ηρωδείου, με τον τίτλο «Έρωτες και θρήνοι γυναικών».

Μαρία Καλίτση

Η Μαρία Καλίτση υπηρετεί με επιτυχία τη Δημόσια Διοίκηση από το 1990-2018, έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία,  από θέσεις ευθύνης,  όπου διετέλεσε Διευθύντρια, Σύμβουλος, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και επικοινωνίας,  Υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού , πάντα σε γραφεία Υπουργών και Υφυπουργών, στο  Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εργασίας και στην Βουλή.

Είναι Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Τουριστικού Οργανισμού SKAL Ιnternational, στην Αθήνα και είχε διατελέσει το διάστημα 2009-2014

 Αντιπρόεδρος, Ταμίας και Γενικός Γραμματέας , στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών με στόχο την προώθηση θέσεων προκειμένου να γίνει πράξη η ίση και ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κόμματα, στο Κοινοβούλιο, στην Αυτοδιοίκηση και γενικότερα στα κέντρα αποφάσεων.

Κατά τη θητεία της στο Υπουργείο Τουρισμού την περίοδο 2015-2018 συμμετείχε σε σημαντικές δράσεις ανάδειξης της χώρας στο εξωτερικό, σε ενέργειες υλοποίησης για την προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς με δράσεις εντός και εκτός Ελλάδας  και σε καινοτόμες πρωτοβουλίες για τη συνομιλία και την προβολή του ελληνικού σύγχρονου πολιτισμού με το παγκόσμιο κοινό. Συμμετείχε στην ομάδα διεκδίκησης και ανάληψης της διοργάνωσης πολλών συνεδρίων όπως: ΑSTA -IFLA- JAPAN WEEK- με στόχο την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα και πρωτοστάτησε από την δική της  θέση ευθύνης ώστε  να τοποθετηθεί η χώρα σε παγκόσμια συνέδρια που προσελκύουν περισσότερο  από 4.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ανά συνέδριο.Στην Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ,27 Φεβρουαρίου του 2020 σε ειδική τελετή στην Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ, η κ.Καλίτση, βραβεύτηκε από  την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος για την προσφορά της  στην διεκδίκηση και τελικά ανάληψη, του  συνεδρίου  IFLA WLIC Athens 2019.

Παράλληλα έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Παραγωγής ,Επικοινωνίας &Δημοσίων Σχέσεων  για την εταιρεία SOUND&PICTURE  LTD , για την υλοποίηση τηλεοπτικών παραγωγών -ντοκιμαντέρ και θεατρικών παραστάσεων του σκηνοθέτη Πάνου Αγγελόπουλου όπως: «Ασκητική» του Ν.Καζαντζάκη 2015-2017, «Το Υπόγειο» του Φ.Ντοστογιέφσκι 2009, «Το όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου» 2016, «Γκέμμα του Λιαντίνη», 2017 αλλά και τα Ντοκυμαντέρ: «Παναγία Πελαγινή» 2010, «Αρκαδία» 2003,    «Una citta Italiana, una chiesa Greca» 2004 για τη RAI 3 και τα “Πρόσωπα της εποχής μας» 2017, «Ο Μάης του Πόντου» 2018, «Καλαβρία,η Καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας» 2020, για το Cosmote History. Web: https://www.soundpicture.gr/

Είναι Επιστημονικός Σύμβουλος στον Πολιτισμό και Τουρισμό για τον Μη Κερδοσκοπικό  Πολιτιστικό Οργανισμό  Branding Heritage.
Web: http://www.brandingheritage.org/el/

Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στην Ελλάδα για τον πολιτιστικό οργανισμό «The Τheater lab company”  που εδρεύει στο Λονδίνο.W: http://www.theatrelab.co.uk/

Η Μαρία Καλίτση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ  με ειδικότητα στον Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Έχει επίσης σπουδάσει πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και αρμονία μουσικής και αποφοίτησε με αριστείο από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Είναι συγγραφέας του παραμυθιού – «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ  ΒΟΥΝΟ  ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΟΝΗΣΙ»-  εκδ. ΛΙΒΑΝΗ.(2005)

Εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις