ΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΡΩΤΕΣ & ΘΡΗΝΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ από τις τραγωδίες του Ευριπίδη.
«Άλκηστη», «Ανδρομάχη» «Μήδεια», «Ιφιγένεια», «Ελένη», «Εκάβη», «Ηλέκτρα»
«Δειναί γαρ αι γυναίκες ευρίσκειν τέχνας»

Το Ίδρυμα «To Σπίτι του Ηθοποιού» ο πολιτιστικός οργανισμός «Sound& Picture Theatre Production» και ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος παρουσιάζουν μια σπουδαία καλλιτεχνική δημιουργία. Το έργο είναι μια θεατρική σύνθεση εμπνευσμένη από τις 7 τραγωδίες του Ευριπίδη, «Άλκηστη», «Ανδρομάχη», «Μήδεια», «Ιφιγένεια», «Ελένη», «Εκάβη» «Ηλέκτρα» και αναδεικνύεται μέσα από έναν συνδυασμό λόγου, κίνησης, μουσικής και video art σε μια πρωτότυπη σκηνική συνύπαρξη.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα στο «Σπίτι του Ηθοποιού»
Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος συνεργάζεται με τον συνθέτη, μουσικό Δημήτρη Παπαδημητρίου για την πρωτότυπη μουσική όπως και με την χορογράφο Έρση Πήττα για την διδασκαλία και την κίνηση του χορού, σε μετάφραση του Γιώργη Έξαρχου.

Σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιοί ερμηνεύουν τις 7 ηρωίδες του Ευριπίδη.
Άννα Φόνσου, Άντζελα Γκερέκου, Κατερίνα Διδασκάλου, Θεοδώρα Τζήμου, Βασιλική Τρουφάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη.
Συμμετέχει η σοπράνο Τζένη Δριβάλα

Πρόκειται για τη συγγραφική σύνθεση μερών από μονολόγους και διαλόγους κεντρικών ηρωίδων του Ευριπίδη ως απόδοση της γυναικείας προσωπικότητας και την εξέλιξη της στο διηνεκές. Οι «Μονόλογοι» των γυναικών, που πρωταγωνιστούν στα δράματα και τα χορικά τους μέρη, καταδεικνύουν μέσα από τους έρωτες – θρήνους, το μέγεθος της προσωπικότητάς τους, συμβάλλοντας στην αρτιότερη ιχνογράφηση της ιστορικής τους υπόστασης. Η παρουσία τους είναι έντονη, γεμάτη ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα, ευγένεια και γενναιοδωρία, δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, εξυπνάδα και νοημοσύνη. Η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή, υπερβολικά συναισθηματική, σαγηνευτική και δραματική.

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος πιστός στα κείμενα του τραγικού ποιητή, εστιάζει στις επτά επιβλητικές γυναικείες μορφές, με στόχο να ανιχνεύσει το μυστικό της τραγικής πορείας τους
ΕΡΩΤΕΣ & ΘΡΗΝΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ από τις τραγωδίες του Ευριπίδη

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Πρωταγωνιστούν:
Άννα Φόνσου, Άντζελα Γκερέκου, Κατερίνα Διδασκάλου, Θεοδώρα Τζήμου, Βασιλική Τρουφάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη.
Συμμετέχουν:
Τζένη Δριβάλα, Θάλεια Αργυρίου, Κρυσταλλία Κεφαλούδη

Oμάδα Χορού:
Θέμις Ανδρεουλάκη, Γρηγορία Αυγερινοπούλου, Μυρτώ Γεωργιάδη, Μιχαέλα Κυβεντίδου, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Μάρθα Λαγωνίκου, Ορνέλα Λούτη, Δανάη Μπερή, Μαρία-Αποστολία Περδίκη, Ιωάννα Σεντουκά, Κατερίνα Σιγάλα, Δήμητρα Φράτζου

Συντελεστές
Σκηνοθεσία- Προσαρμογή: Πάνος Αγγελόπουλος
Μετάφραση : Γιώργης Εξαρχος
Μουσική : Δημήτρης Παπαδημητρίου
Κίνηση: Έρση Πήττα
Μουσική Διδασκαλία: Ευγενία Καρλαύτη
Σκηνικά : Γιάννης Ζημιανίτης
Κοστούμια: Λευκή Δεριζιώτη.
Δημόσιες Σχέσεις : Μαρία Μπινίκου
Παραγωγή: Το ίδρυμα το Σπίτι του Ηθοποιού & Πολιτιστικός Οργανισμός Sound & Picture theatre production